Ciasto truskawkowe

by | |

Puszyste ciasto truskawkowe ...

tak na szybko ...



Składdniki:

- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 6 łyżek oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 cukru waniliowego 
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia 


    Miksujemy razem jajka z olejem i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i gotowe. Wlewamy do foremki (w moim przypadku babkowej) wrzucamy owoce :)  Truskawki bez szypułek, pokrojone na połówki. Pieczemy 30 -40 minutek w 175*C.

Zjadamy :)


Smacznego.





7 komentarze:

gin

Proste i szybkie, no i z truskawkami - same zalety :)

Anonimowy

dziś zrobiłam i jest bardzo proste i przepyszne!

Anonimowy

ile truskawek ?

Witold Wildner

0,5 kilograma :)

smacznie pozdrawiam :)

Anonimowy

pychotka !!

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com